Select Page

ADGANGS-KONTROLL

Vi tilbyr adgangskontroll med utstyr fra Hikvision. Dette er systemer fra en enkel dør med kortleser eller kodetastatur til store anlegg for store bygninger spredt over hele verden. Systemet betjenes med Hikvisions IVMS-programvare, som integrerer kameraovervåkning, adgangskontroll, video dørtelefoner og alarmsystemer.

Kort-lesere

Kortelesere med eller uten PIN-koder er det vanligste identifikasjons-systemet. 

Systemet kan bruke spesielle ID-kort, tags, HMS-kort samt standard kontaktløse bankkort.

Systemet kan f.eks. være med kun kort om dagen og kombinasjon kort/PIN-kode om kvelden. 

Ansikts-gjenkjenning

Rask og sikker berøringsfri identifikasjon har mange fordeler. En trenger ikke huske kort, og trenger ikke berøre noe (fingeravtrykk). Kombinert med dørautomatikk fører dette til helt berøringsfri adgang til et sted. Det kan også kombieneres med kort og/eller fingeravtrykk for spesielt sikre steder. 

Fingeravtrykk

Fingeravtrykk-lesere er effektive og tillater adgang uten å ha med seg kort eller tag. 

Dette er en sikrere måte da en unngår muligheten med bortlåning/stjeling av adgangskort.

Det kan også kombineres med kort for et høyere sikkerhetsnivå.

Adgangs-terminaler

På mindre steder kan standalone terminaler brukes. Dette er enklere og rimeligere systemer hvor alt er i samme system. En kan bruke kort, fingeravtrykk eller PIN-koder.

Større systemer

I større systemer brukes egne adgangs-kontrollere. Disse styrer en eller flere dører, har batteribackup og er koblet sammen i et nettverk. 

Systemer for store bygg

Hikvsions DS-K2600 kontroller-serien er designet for store systemer, inkludert store kontorbygg og offentlige prosjekter. Integrert og styrt med Hikvision-programvare gir kontrollerne maksimal funksjonalitet og sikkerhet.

Hvordan systemet virker

 • Hovedeneheten i systemet er en kontrollerenhet. Denne kan være enkel med LED-skjerm og tastatur for mindre systemer med enkel betjening eller en større enhet i et lukket og beskyttet metallskap.
 • Kontrolleren laster ned informasjon fra programvaren IVMS. Dette kan være person-ID, kortnummer, biometrisk informasjon og informasjon om tillatelser tilgang til dører og tider.
 • Kortleseren leser av kort, PIN-kode og/eller biometrisk informasjon, og sender ID-informasjon til kontrolleren, som foretar verifikasjonsprosessen.
 • Dørsensorer kontrollerere dørens status –  om den er åpen eller lukket. Når en dørstatus er unormal, utløses en alarm og en melding sendes til administrasjonsprogrammet. Dette kan være dør som er åpnet uten tillatelse (brutt opp), eller som blir holdt åpen for lenge, evt. ikke har gått skikkelig i lås.
 • Kontrolleren sender elektrisk puls til elektriske låser eller sluttstykker, som åpner døren
 • Det brukes også brytere for manuell åpning, samt nødåpnere for nødssituasjoner.

Viktige funksjoner

 • Flere typer verifikasjon – Kort, PIN-kode, fingeravtrykk og ansiktsgjenkjenning
 • Tids-styring og kontroll. Kobler til programvare og oppretter personalrapporter
 • Systemintegrasjon – Støtter TCP/IP og kobling til nettverkskameraer og brannalarmsystemer
 • Databeskyttelse – Online- og offline-modus holder data sikkert i enhetene i tilfelle av nettverksproblemer
 • Avansert tilgangskontroll – Avanserte funksjoner for tilgangskontroll som anti-passback og interlock
 • Unik hardware design – Dette systemet har reservekommunikasjon og backup-batteri i tilfelle strømbrudd.
 • Administrasjon av systemet gjøres i et PC-program. Her konfigureres systemet, og informasjon sendes til kontrollerene, og får tilbake hendelser. Programmet arbeider i sanntid, og behandler hendelser og overvåker systemets status. I samme program behandles også Hikvision kameraovervåkning, dørtelefoner og andre aktiviteter.