Velg en side

Analog kameraovervåkning

Eldre systemer med koaksialkabler kan fint oppgraderes til smarte overvåkningssystemer med svært høy videokvalitet uten å bytte kabler. Bytt videoopptaker og de viktigste kameraene.

Kameraer

Bytt kun de viktigste kameraene. Stort utvalg av Ultra HD, farge dag&natt og kameraer med alarmer. Eller bare få bedre bilder…

I

Videoopptaker

Bytt til en ny opptaker med smartfunksjoner, internett-tilgang og som er mye enklere å bruke. 

Kabler og strøm

Gamle koaksial-kabler kan beholdes. Vanligvis kan også strømforsyningen beholdes. Her sparer du ofte halve kostnaden.

KAMERATYPER

Overvåkningskameraer finnes i mange varianter, hvor dome- og bullet-kameraer er de to vanligste. Ofte har de samme “innmat”, der brukssted og smak avgjør hvilken variant som velges.

Bullet utendørs-kameraer

Bullet-kameraer er de mest vanlige kameraene utendørs. De er mer synlige og har derfor en forebyggende effekt mot tyverier. 

Analoge dome kameraer

Dome-kameraer brukes både innendørs og utendørs. De er mer anonyme, og det er vanskelig for tyver å se hvilken vei de “ser”. De er ofte vandalsikre. Noen dome-kameraer er styrbare.

KAMERAFUNKSJONER

Når en oppdaterer kan en velge mellom en rekke kameratyper, som kan tilpasses behov og budsjett. Se her noen av typene.

Ultra HD bildekvalitet

Vi anbefaler kameraer med Ultra HD / 4k / 8 megapixel bildeoppløsning. Dette er 4 ganger høyere enn NRK TV. Disse sikrer svært gode detaljer i opptakene.

Colorvu farger dag&natt

Våre ColorVu kameraer har svært sensitiv lyssensor og gir utrolig gode fargebilder både dag og natt. Se demo-video.

Kameraer med alarm

Skrem vekk potensielle tyver ved å bruke alarm-kameraer med innebygget sirene eller blinkende alarmlys. 

VIDEOOPPTAKERE

Bildekvalitet

Kvaliteten avgjøres av oppløsning og lysegenskaper. Vi har opptakere for 2 til 8 megapixel. 2 er FULL HD (NRK-kvalitet), mens 8 er det samme som 4k UHD. Høy oppløsning er nyttig når en skal zoome etter detaljer i opptakene.

+

Bevegelse- eller smart-deteksjon

Vi anbefaler opptak kun ved bevegelse. Hvis en ønsker varsling til mobiltelefon bør kameraet også ha smart-deteksjon, som f.eks linjekryssing eller inntrengning. Dette er viktig for å hindre falske alarmer. 

Enkel å bruke

Våre nye opptakere har norsk meny og er svært enkle å bruke. Koble skjerm og mus til opptakeren, eller koble den til Internet og bruk den på mobilen eller PCen.

Kamera-tilkobling

Våre nye opptakere kan kobles til både eldre og nye analoge kameraer slik at en selv kan velge om en bytter alle eller bare de viktigste kameraene. Slik kan en velge å fordele investeringen over lengre tid.

Opptakerne kan brukes med alle analoge formater: HD-TVI, AHD, HD-CVI og CVBS (gammel analog) kameraer.

I tillegg kan de kobles til nye IP nettverkskameraer, slik at de er fremtidssikret for nye IP-kameraer med enda flere smart-funksjoner.

Kontakt oss hvis du ønsker hjelp til å oppgradere et eldre system.

 

Internett-tilgang

Opptakeren kobles til Internett, og du får tilgang til kameraene og opptak fra hvor som helst i verden. 

Mobiltelefon og PC/Mac kan brukes. 

Få varslinger til mobiltelefon når det skjer noe. Du kan zoome og styre (styrbare) kameraer. 

Ikke les mer!

 

Gjør det enkelt. 95% av kundene

vet lite om overvåkning, og

har stor nytte av personlig hjelp. 

Er du en av dem så kontakt oss

for en prat.

 

21 68 23 00

post@netcam.no

2 + 12 =

Ikke les mer!

Gjør det enkelt. 95% av kundene våre vet lite om overvåkning, og har stor nytte av personlig hjelp. Er du en av dem så kontakt oss for en prat.

21 68 23 00
post@netcam.no

9 + 3 =

Vidvinkel eller zoom-kamera?

Vi har i hovedsak kameraer med to type linser: Fast vidvinkel og linser med zoom. Det er store prisforskjeller men viktig å være klar over forskjellen.

Vidvinkel

En vidvinkel-linse ser et stort område som er nært, og brukes for å få oversikt. Bildevinkelen er gjerne over 90º. Dette betyr f.eks. at hvis kameraet står i et hjørne dekker det langs veggene og dermed hele rommet. Eksempel på et bilde med vidvinkel.

Zoom linse

På kameraer med zoom kan en selv velge hvilket område en skal se. Fra et stor område (vidvinkel) til å zoome på et mindre område lengre unna. Når kameraet dekker et mindre område får det mer detaljer. Eksempel med 4 x zoom.

Trenger du hjelp?

Fyll ut skjemaet under om du trenger veildning på valg av overvåkningskamera

TILBEHØR

I tillegg til kameraer og opptakere har vi et godt utvalg i tilbehør for visning, oppkobling og beskyttelse av utstyret. 

SKJERM

Bestill

SKJERM-FESTER

Bestill

SWITCHER

Bestill

Kjøpshjelp og teknisk

Brukerstøtte

Om du er på vei til å investere i et kameraovervåkning eller du allerede er kunde, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt. 

+47 21 68 23 00

Ofte Stilte Spørsmål

referanser

Vi har mange kunder innen kameraovervåkning. Her er noen av deres kommentaer om Netcam.

Tore

Höegh Fleet Services

Tre år etter levering til 30 skip: Hadde alt elektronisk utstyr vært like holdbart hadde det vært fantastisk.

Kjersti

YX-stasjon Oppland

Politiet var innom for å lete etter noen i våre videoopptak, og sa at de aldri hadde sett så god video-kvalitet før.

 

Frode

Circle-K Nordland

Etter å ha byttet til Netcams HD IP-system har vi redusert tap pga pumpestikk til 0. Flott oppfølging av Netcam.

ofte stilte spørsmål

Mange av våre kunder har mange spørsmål rundt overvåkning. Her er noen av dem. Men det beste er å ringe oss for å en prat og anbefalinger.

Hva anbefaler dere?

Det er mange forskjellige behov og budsjetter, så for å kunne anbefale et spesielt system bør vi ha så mye informasjon som mulig. Det beste er å ringe oss for en prat, men du kan også fylle ut vårt spørreskjema for å få en uforpliktende anbefaling.

Hvilke typer kameraer finnes det?

De 2 mest brukte kameratypene idag er 1) Dome; Små runde kameraer som monteres i tak eller på vegg. Linsen inni kan justeres alle veier. Noen dome-kameraer er motoriserte og kan  styres fra opptakeren og mobiltelefonen. 2) Bullet-kameraer er populære utendørs, da selve kameraet er i et lukket hus som er vanntett. Det finnes i tillegg boks-kameraer, motoriserte PTZ-kameraer, skjulte kameraer etc.

Hva gjør vi for å oppgrade et gammelt system?

Hvis dere har et gammelt analogt system med koakskabler kan dere likevel oppgradere til et topp moderne 4k overvåkningssystem uten å bytte kabler. Det starter med å bytte DVR-opptaker. Så kan en bytte kameraene etter behov. Kontakt oss for en uforpliktende anbefaling.

Hva betyr egentlig bildekvalitet?

Bildekvaliteten i et kamera avhenger av flere ting. Det viktigste er oppløsningen i bildet, altså hvor mange piksler bildet består av. Vi anbefaler generelt så høy oppløsning som mulig. I dag brukes det stort sett 4k-kameraer. Andre faktorer er lysfølsomhet, optiske og digitale bildeforbedringer som WDR, HLC, defog etc. Kontakt oss for en anbefaling for spesifikke steder.

Hvordan fungerer varsling til mobiltelefonen?

Det er mulig å få varsling til mobiltelefonen når det skjer noe. Merk at varsling ved bevegelse kan føre til svært mange falske alarmer. For varsling anbefaler vi å bruker smart-deteksjoner som linjekryssing eller inntrengningsdekteksjon. Les mer om dette her, og ring oss for anbefaling.

Hva er Dag/Natt-funksjon?

Dag/Natt betyr at kameraet gir bilde i forhold til hvor mye lys det er. På dagtid vil det gi fargebilder, men når det er mørkt gir det sort/hvitt. Dette gir bedre bilder når det er lite lys.

Hva er Infra-rødt nattlys?

Infrarødt lys (IR) er et lysspekter som kan «ses» av kameraet, men ikke av mennesker. Det betyr at selv om det er helt stummende mørkt vil kameraet likevel kunne «se» og ta opp det som skjer. Avhengig av kvaliteten på IR-lyset kan bildet bli kornete og i sort/hvitt. Noen IR-lys er smarte, og tilpasser seg avstanden til objektet, og vil gi bedre bilder enn andre.

Hvor viktig er linsen?

Linsen avgjør vinkelen på bildet. De fleste kameraene har en fast vidvinkel-linse som vanligvis gir over 90º vinkel. Ved å montere dette i et hjørne vil en da kunne dekke hele rommet. Men større vinkel gir også mindre detaljer på avstand, så av og til bør en ha mindre vinkel for å dekket et begrenset område bedre. Det beste er kameraer med zoom-linse, hvor en kan justere bildevinkelen mellom 30º og 90º.