Velg en side

Bilskiltgjenkjenning og åpning av bom eller garasje

Systemoversikt

Dette systemet er designet for å gi en automatisert adgangskontroll ved en bom eller garasje ved hjelp av Hikvision ANPR bilskilt-kamera.

Systemet inkluderer også en video porttelefonfunksjon som lar besøkende kommunisere med operatørene hvis ikke bilskiltet er registrert. Operatør kan så snakke med den besøkende og åpne bommen.

Komponenter

 • Hikvision ANPR-kamera: Dette kameraet er spesialisert for å gjenkjenne bilskilt automatisk. Det er plassert ved bommen og gir en kontinuerlig strøm av bildeinformasjon til systemet.
 • Bom/garasje: Den fysiske bommen/garasjeporten som blokkerer veien. Den styres av systemet for å åpne eller lukke tilgangen.
 • Styringssystem: Dette er hjernen i systemet. Det mottar data fra ANPR-kameraet, prosesserer informasjonen og tar beslutninger om å åpne bommen. Det administrerer også videoporttelefonfunksjonaliteten.
 • Database: Inneholder en liste over godkjente kjøretøy og deres relaterte nummerskilt. Dette brukes til å sammenligne med de gjenkjente skiltene fra ANPR-kameraet.
 • Videoporttelefon: Dette er en enhet ved inngangen der besøkende kan trykke på en knapp for å kontakte operatørene. Den har en innebygd mikrofon og høyttaler for kommunikasjon.
 • Operatørstasjon: Dette er der operatørene overvåker ANPR-kameraets bilder og har muligheten til å kommunisere med besøkende via videoporttelefonen.

Systemfunksjonalitet:

 • ANPR Gjenkjenning: ANPR-kameraet tar kontinuerlig bilder av kjøretøy som nærmer seg bommen. Bildene sendes til styringssystemet for nummerskiltgjenkjenning.
 • Nummerskiltverifisering: Styringssystemet sammenligner de gjenkjente nummerskiltene med databasen over godkjente kjøretøy. Hvis skiltet er i databasen, blir adgang automatisk godkjent.
 • Automatisk bomåpning: Hvis nummerskiltet er godkjent, sender styringssystemet en kommando til bommen for å åpne den, slik at kjøretøyet kan passere.
 • Video Porttelefon: Hvis nummerskiltet ikke er godkjent eller det er en besøkende, kan de bruke videoporttelefonen for å kontakte operatørene. Operatørene ser og kommuniserer med besøkende via video og kan manuelt åpne bommen hvis besøket er autorisert.
 • Operatørkontroll: Operatørene har en oversikt over ANPR-kameraets bilder og kan manuelt åpne bommen for ikke-godkjente kjøretøy eller håndtere situasjoner som krever menneskelig inngrep.

Fordeler

 • Automatisert tilgangskontroll: Systemet gir en rask og effektiv tilgangskontroll for godkjente kjøretøy.
 • Forhåndsregsitrering: Bilskiltene til besøkende kan forhånds-registreres slik at bommen åpnes første gang de kommer.
 • Tidsbesparelse: Unødvendig ventetid reduseres, da bommen åpnes automatisk for godkjente kjøretøy.
 • Sikkerhet: Besøkende kan kommunisere med operatørene via videoporttelefonen før adgang gis, noe som øker sikkerheten.
 • Overvåking: Operatørene kan overvåke trafikken ved inngangen og reagere på uventede hendelser.

Merk: Implementeringen kan variere avhengig av spesifikke behov, infrastruktur og sikkerhetskrav på stedet. Kontakt oss for en rådgivning og et tilbud på en konkret løsning på stedet.  

ANPR står for Automatic Number Plate Recognition.

Arve-600x6001

Om forfatteren

Arve Willassen er eier og daglig leder av Netcam Norge AS. Arve har 20 år erfaring fra i sikkerhetsbransjen, og fokus på å forstå kundens reelle behov og tilby gode tilpassede løsninger. I 2003 startet og ledet han Novenca Security Systems i Venezuela, før han flyttet tilbake til Norge i 2010 for å starte Netcam. Før dette jobben han som Business Development Manager hos Norconsult Telematics South America. Han er utdannet ved Handelshøyskolen BI og Ecole Superieure de Commerce de Grenoble i Frankrike. Kontakt ham direkte her:

▸ E-post: arve@netcam.no

▸ Tlf: 98 82 28 06

Om Netcam.no

Netcam.no er spesialist på kameraovervåkning, adgangskontroll, alarmer og porttelefoni.

Vurderer du å forbedre sikkerheten for din bedrift, ansatte og kunder? Ta kontakt for en hyggelig og uforpliktende sikkerhetsnakk.

Telefon 21 68 23 00

★★★★★

Meget punktlig levering og glimrende leveranse og teknisk assistanse av et komplett Hikvision overvåkingssystem med totalt totalt 7 bullet og dome kameraer og en smart DVR. Systemet er i drift og fungerer utmerket.

Bjørn Henrik Magnus

★★★★★

Netcam Norge har en fantastisk service , både når det gjelder hjelp før en handler og etterpå. I tillegg er prisene konkurransedyktige med de fleste konkurrenter. Anbefales på det sterkeste ????

Lars Martin Kobbenes

★★★★★

Kamera kjøpte vi over to år, funger 100% og topp bilder og opptak på alle kamera! Prisen på utstyret var mer end halve priset av 3 andre leverandør vi forhørte os med og service når man ringer funger perfekt, vi er topp fornøyd med Netcam sitt opplegg!

John Svenstrup