Velg en side

Netcam Hikvision stemplingsurBruk av biometri til adgangskontroll og personalkontroll blir mer og mer utbredt. Det er en enkel og god måte å gi adgang til de riktige personene, og gjør at en ikke trenger et fysisk adgangskort eller tag, og heller ikke trenger å huske en PIN-kode. Det er en unik identifikasjon som ikke kan lånes til andre, og dermed en sikrere identifikasjon enn et adgangskort.

De vanligste biometri-typene er fingeravtrykk og ansiktsgjenkjenning.

En vesentlig grunn til at biometri ikke oppleves som brudd på personvernet er at det som lagres ikke er faktiske fingeravtrykk og ansiktsbilder, men data som gjør det mulig å sammenligne biometriinformasjonen med lagret informasjon. Det er alså ikke mulig å ta ut et fingeravtrykk eller et bilde av personen.

Datatilsynet stiller seg i utgangspunktet positiv til bruk av biometri, men har noen synspunkter på sikkerhet og personvern, som det er viktig å være klar over. Les om det på deres nettside her: https://www.datatilsynet.no/rettigheter-og-plikter/personopplysninger/biometri/

Vi tilbyr både fingeravtrykk og ansiktsgjenkjenning i våre adgangs- og personalkontroll-systemer. Brukt på riktig måte kan det være en betydelig forenkling for daglig bruk, samt en god måte å unngå kort- og PIN-kode-låning mellom personer.

Kontakt oss for uforpliktende rådgivning angående biometri.