I større overvåknings-systemer er det ofte ønskelig med kamera-visninger flere steder. Her er det flere muligheter, som må vurderes i forhold til behov og ønsket kamerabehandling i hver situasjon. Her ser vi på noen av mulighetene.

Bruk med en skjerm

Alle opptakerne har skjermutgang for visning av live video og opptak, samt administrasjon av systemet. De fleste opptakerne har 1 HDMI- og 1 VGA-utgang. HDMI-utgangen har vanligvis 4k skjermoppløsning, og VGA-utgangen 1080p Full HD.

Netcam 2 skjermer

To separate skjermer

På mange av opptakerne vil HDMI-utgangen og VGA-utgangen være forskjellig. Da kan en vise forskjellige kameraer på skjermene. En kan også se opptak på en mens den andre (f. eks. kunde- eller kasse-skjerm) viser kameraene som vanlig.

Flere like skjermer

Hvis en ønsker samme visning på flere skjermer kan en HDMI-splitter brukes. Hvis avstanden er lang kan en HDMI-UTP konverter brukes for videosignal via en nettverkskabel. Her vil det ikke være mulig å endre visningen ved hver skjerm.

Netcam 4 skjermer
Netcam 4 skjermer

Flere forskjellige skjermer

Hvis en ønsker visning med individuell styring på hvert sted anbefaler vi å bruke egne NVRer med skjerm flere steder i bedriften. Disse kan være tilkoblet samme kameraene. Da kan en styre uavhengig visning og se opptak flere steder samtidig. 

Videoadministrasjon

Ved avansert bruk av systemet kan det være praktisk å bruke en Blazer NVR med 3 utganger, eller en PC med flere skjermutganger og bruk av HikCentral eller IVMS programvare

Netcam 4 skjermer
Netcam Hikvision video wall

Video wall

I et større system vil det være praktisk å sette sammen mange skjermer i ett og samme system. En setter da sammen en videowall, hvor en kan jobbe med alle kameraene samtidig. For dette formål brukes video dekodere med flere skjermutganger. 

Kontakt oss for anbefalinger

Kontakt oss for planlegging av større systemer. Det er mange muligheter og noen begrensninger en bør være klar over. Vi har lang erfaring med dette og kan gi uforpliktende anbefalinger.