Velg en side

Kameraovervåkning i borettslag: Balanse mellom sikkerhet og personvern

Å sikre at kameraovervåkning ikke forstyrrer beboere i et borettslag krever balanse mellom sikkerhet og personvern. Her er noen retningslinjer for å oppnå dette:

  1. Definer klare retningslinjer og formål: Først og fremst må sameiet utarbeide klare retningslinjer for bruken av kameraovervåkning. Dette bør inkludere formålet med overvåkningen, som for eksempel å beskytte eiendommen, forebygge kriminalitet eller sikre fellesområder.
  2. Plassering av kameraer: Plasser kameraene strategisk for å oppnå sikkerhetsmålene uten å invadere personvernet til beboerne. Unngå å rette kameraer inn mot private områder som vinduer eller terrasser.
  3. Skilting: Plasser tydelige skilt som informerer om tilstedeværelsen av kameraovervåkning. Dette varsler beboere og besøkende om at de blir filmet, og det kan bidra til å forebygge uønsket atferd.
  4. Begrense tilgang til opptak: Sikre at opptakene kun er tilgjengelige for autorisert personell. Begrens tilgangen til opptakene og sørg for at de ikke blir brukt til andre formål enn de som er angitt i retningslinjene.
  5. Slette opptak regelmessig: Lag en rutine for å slette opptak etter en bestemt tidsperiode, med mindre det er en spesifikk hendelse som krever lagring. Dette reduserer risikoen for at opptakene blir misbrukt.
  6. Personvern og samtykke: Beboere bør informeres om overvåkningspraksisen og gi sitt samtykke når det er nødvendig i samsvar med lokale personvernlover.
  7. Kommunikasjon: Opprett en åpen dialog med beboerne og gi dem muligheten til å komme med innspill og bekymringer angående kameraovervåkningen. Dette kan bidra til å bygge tillit og adressere eventuelle bekymringer.
  8. Overvåkning av adgangskontroll: Bruk kameraene til å overvåke adgangspunkter som innganger og garasjeporter for å begrense uønsket adgang til sameiet.
  9. Opplæring: Sørg for at alle som har tilgang til overvåkningsutstyret, er opplært i personvernbestemmelser og retningslinjer.
  10. Lokal lovgivning: Forsikre deg om at kameraovervåkningen er i samsvar med gjeldende lover og forskrifter om personvern og overvåkning i ditt område.

Ved å følge disse retningslinjene og opprettholde en åpen kommunikasjon med beboerne, kan du bidra til å sikre at kameraovervåkningen i sameiet oppfyller sikkerhetsmålene uten å forstyrre beboerne unødig.

Kontakt oss for å hjelpe med god planlegging av kameraovervåking.

Arve-600x6001

Om forfatteren

Arve Willassen er eier og daglig leder av Netcam Norge AS. Arve har 20 år erfaring fra i sikkerhetsbransjen, og fokus på å forstå kundens reelle behov og tilby gode tilpassede løsninger. I 2003 startet og ledet han Novenca Security Systems i Venezuela, før han flyttet tilbake til Norge i 2010 for å starte Netcam. Før dette jobben han som Business Development Manager hos Norconsult Telematics South America. Han er utdannet ved Handelshøyskolen BI og Ecole Superieure de Commerce de Grenoble i Frankrike. Kontakt ham direkte her:

▸ E-post: arve@netcam.no

▸ Tlf: 98 82 28 06

Om Netcam.no

Netcam.no er spesialist på kameraovervåkning, adgangskontroll, alarmer og porttelefoni.

Vurderer du å forbedre sikkerheten for din bedrift, ansatte og kunder? Ta kontakt for en hyggelig og uforpliktende sikkerhetsnakk.

Telefon 21 68 23 00

★★★★★

Meget punktlig levering og glimrende leveranse og teknisk assistanse av et komplett Hikvision overvåkingssystem med totalt totalt 7 bullet og dome kameraer og en smart DVR. Systemet er i drift og fungerer utmerket.

Bjørn Henrik Magnus

★★★★★

Netcam Norge har en fantastisk service , både når det gjelder hjelp før en handler og etterpå. I tillegg er prisene konkurransedyktige med de fleste konkurrenter. Anbefales på det sterkeste ????

Lars Martin Kobbenes

★★★★★

Kamera kjøpte vi over to år, funger 100% og topp bilder og opptak på alle kamera! Prisen på utstyret var mer end halve priset av 3 andre leverandør vi forhørte os med og service når man ringer funger perfekt, vi er topp fornøyd med Netcam sitt opplegg!

John Svenstrup