Velg en side

kameraovervåkning

Et system for kameraovervåkning er satt sammen av kameraer, opptaker og tilbehør, og er en rimelig investering for å sikre sine eiendeler.

Kamera

Kameraene strømmer levende bilder til overvåkningssystemet og er avgjørende for hva og hvor godt du ser objektet.

I

Opptaker

Opptakeren gir deg mulighet til å se og administrere overvåkningsvideo på tilkoblet skjerm og via Internett

Tilbehør

Vi har alt av tilbehør som skjerm, kabler, veggfester, koblingsbokser, switcher og kameraskilt

KAMERAER

Kameraovervåkning finnes i mange varianter, hvor dome- og bullet-kameraer er de to vanligste. Ofte har de samme “innmat”, der brukssted og smak avgjør hvilken variant som velges.

Bullet utendørs-kameraer

Bullet-kameraer er de mest vanlige kameraene utendørs. De er mer synlige og har derfor en forebyggende effekt mot tyverier. 

Dome kameraer

Dome-kameraer brukes både innendørs og utendørs. De er mer anonyme, og det er vanskelig for tyver å se hvilken vei de “ser”. De er ofte vandalsikre. Noen dome-kameraer er styrbare.

Bildekvalitet

Kvaliteten avgjøres av oppløsning og lysegenskaper. Vi har kamerer fra 2 til 8 megapixel. 2 er FULL HD (NRK-kvalitet), mens 8 er det samme som 4k UHD. Høy oppløsning er nyttig når en skal zoome etter detaljer i opptakene.

+

Bevegelse- eller smart-deteksjon

Vi anbefaler opptak kun ved bevegelse. Hvis en ønsker varsling til mobiltelefon bør kameraet også ha smart-deteksjon, som f.eks linjekryssing eller inntrengning. Dette er viktig for å hindre falske alarmer. 

Lystilpasning

Hvordan kameraovervåkning fungerer og kameraet tilpasser seg lys er viktig for bildekvaliteten. Lystilpasning gjør at mørke områder blir lysere, og svært lyse områder blir litt mørkere. Dette gir et bedre bilde totalt. Optisk lystilpasning er bedre enn digital.

Kamera-tilkobling

Kameraene trenger bare en enkel nettverkskabel. Data og strøm går gjennom samme kabelen, som kan være opptil 250 meter lang.

Kablene kan gå direkte til opptakeren eller til andre switcher i nettverket. Ved små systemer er det enklest å kable til opptakeren, mens i større kan flere switcher vurderes. Merk at det må brukes spesielle PoE-switcher, som også gir strøm til kameraene.

Kameraene har høy sikkerhet, og kan ha forskjellige brukere som er beskyttet med passord. Internett-tilgangen er ytterligere beskyttet med egne passord og video-kryptering.

Kontakt oss hvis du ønsker hjelp til å planlegge et større system.

KAMERA-LINSER

Innen kameraovervåkning Vi har brukes det i hovedsak to type linser: Fast vidvinkel og linser med zoom. Det er store prisforskjeller men viktig å være klar over forskjellen.

Vidvinkel

En vidvinkel-linse ser et stort område som er nært, og brukes for å få oversikt. Bildevinkelen er gjerne over 90º. Dette betyr f.eks. at hvis kameraet står i et hjørne dekker det langs veggene og dermed hele rommet. Eksempel på et bilde med vidvinkel.

Zoom linse

På kameraer med zoom kan en selv velge hvilket område en skal se. Fra et stor område (vidvinkel) til å zoome på et mindre område lengre unna. Når kameraet dekker et mindre område får det mer detaljer. Eksempel med 4 x zoom.

Trenger du hjelp?

Fyll ut skjemaet under om du trenger veildning på valg av kameraovervåkning

VIDEOOPPTAKER

Opptakeren er en selvstendig enhet som styrer hele kameraovervåknings-systemet. Opptakeren kan kobles til skjerm og mus, og en kan se live video og opptak på skjermen. En trenger ikke PC eller annet utstyr for å bruke systemet.

Internett-tilgang

Opptakeren kan kobles til Internett, og en får tilgang til live video og opptak på mobiltelefon og PC. En kan sette opp varsling til appen ved spesielle hendelser.

Video opptak

Videoopptak lagres på den interne harddisken. Opptakene kan være kontinuerlige, ved bevegelse eller basert på smart-deteksjoner. Opptakene kan slettes automatisk etter 7 dager.

Video-visning

En velger hvilke kameraer som skal vises på skjerm(ene). Noen opptakere kan ha to skjermer med forskjellige kameraer. En kan også se opptak av flere kameraer samtidig.

Kameraovervåkning TILBEHØR

I tillegg til kameraer og opptakere har vi et godt utvalg i tilbehør for visning, oppkobling og beskyttelse av utstyret. 

SKJERM

Bestill

SKJERM-FESTER

Bestill

SWITCHER

Bestill

BESTILL OVERVÅKNINGSSYSTEM

Velg kamerasystem etter behov og budsjett. I neste steg får du mulighet til å velge kameratype og antall kameraer.

Standard

 • Meget høy bildekvalitet
 • 4 megapixel oppløsning
 • Vidvinkel

fra

kr. 4 998,-

for et 1-kamera-system

4k UHD

 • Ultra høy bildekvalitet
 • 8 megapixel oppløsning
 • Vidvinkel

fra

kr. 5 744,-

for et 1-kamera-system

Business

 • Meget høy bildekvalitet
 • 4 megapixel oppløsning
 • Vidvinkel & zoom

fra

kr. 6 745,-

for et 1-kamera-system

Proff

 • Ultra høy bildekvalitet
 • 8 megapixel oppløsning
 • Zoom & smartdeteksjon

fra

kr. 10 619,-

for et 1-kamera-system

Velg fra 1 til 16 kameraer. Priser inkl. mva.

Fremdeles usikker?

 

95% av kundene våre vet lite om kameraer,

og har problemer med å velge riktig system

for deres behov. Disse har mye nytte av

personlig hjelp. Spar tid og penger.

La oss hjelpe deg.

 

21 68 23 00

post@netcam.no

13 + 4 =

Fremdeles usikker?

95% av kundene våre vet lite om kameraer, og har problemer med å velge riktig system for deres behov. Disse har mye nytte av personlig hjelp. Spar tid og penger.

La oss hjelpe deg.

21 68 23 00
post@netcam.no

7 + 15 =

referanser

Vi har mange kunder innen kameraovervåkning. Her er noen av deres kommentaer om Netcam.

Tore

Höegh Fleet Services

Tre år etter levering til 30 skip: Hadde alt elektronisk utstyr vært like holdbart hadde det vært fantastisk.

Kjersti

YX-stasjon Oppland

Politiet var innom for å lete etter noen i våre videoopptak, og sa at de aldri hadde sett så god video-kvalitet før.

 

Frode

Circle-K Nordland

Etter å ha byttet til Netcams HD IP-system har vi redusert tap pga pumpestikk til 0. Flott oppfølging av Netcam.

Kjøpshjelp og teknisk

Brukerstøtte

Om du er på vei til å investere i et kameraovervåkning eller du allerede er kunde, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt. Tjenesten er gratis!

+47 21 68 23 00

Ofte Stilte Spørsmål

ofte stilte spørsmål om kameraovervåkning

Mange av våre kunder har mange spørsmål rundt overvåkning. Her er noen av dem. Men det beste er å ringe oss for å en prat og anbefalinger.

Hva anbefaler dere?

Det er mange forskjellige behov og budsjetter, så for å kunne anbefale et spesielt system bør vi ha så mye informasjon som mulig. Det beste er å ringe oss for en prat, men du kan også fylle ut vårt spørreskjema for å få en uforpliktende anbefaling.

Hvilke typer kameraer finnes det?

De 2 mest brukte kameratypene idag er 1) Dome; Små runde kameraer som monteres i tak eller på vegg. Linsen inni kan justeres alle veier. Noen dome-kameraer er motoriserte og kan  styres fra opptakeren og mobiltelefonen. 2) Bullet-kameraer er populære utendørs, da selve kameraet er i et lukket hus som er vanntett. Det finnes i tillegg boks-kameraer, motoriserte PTZ-kameraer, skjulte kameraer etc.

Hva gjør vi for å oppgrade et gammelt system?

Hvis dere har et gammelt analogt system med koakskabler kan dere likevel oppgradere til et topp moderne 4k overvåkningssystem uten å bytte kabler. Det starter med å bytte DVR-opptaker. Så kan en bytte kameraene etter behov. Kontakt oss for en uforpliktende anbefaling.

Hva betyr egentlig bildekvalitet?

Bildekvaliteten i et kamera avhenger av flere ting. Det viktigste er oppløsningen i bildet, altså hvor mange piksler bildet består av. Vi anbefaler generelt så høy oppløsning som mulig. I dag brukes det stort sett 4k-kameraer. Andre faktorer er lysfølsomhet, optiske og digitale bildeforbedringer som WDR, HLC, defog etc. Kontakt oss for en anbefaling for spesifikke steder.

Hvordan fungerer varsling til mobiltelefonen?

Det er mulig å få varsling til mobiltelefonen når det skjer noe. Merk at varsling ved bevegelse kan føre til svært mange falske alarmer. For varsling anbefaler vi å bruker smart-deteksjoner som linjekryssing eller inntrengningsdekteksjon. Les mer om dette her, og ring oss for anbefaling.

Hva er Dag/Natt-funksjon?

Dag/Natt betyr at kameraet gir bilde i forhold til hvor mye lys det er. På dagtid vil det gi fargebilder, men når det er mørkt gir det sort/hvitt. Dette gir bedre bilder når det er lite lys.

Hva er Infra-rødt nattlys?

Infrarødt lys (IR) er et lysspekter som kan «ses» av kameraet, men ikke av mennesker. Det betyr at selv om det er helt stummende mørkt vil kameraet likevel kunne «se» og ta opp det som skjer. Avhengig av kvaliteten på IR-lyset kan bildet bli kornete og i sort/hvitt. Noen IR-lys er smarte, og tilpasser seg avstanden til objektet, og vil gi bedre bilder enn andre.

Hvor viktig er linsen?

Linsen avgjør vinkelen på bildet. De fleste kameraene har en fast vidvinkel-linse som vanligvis gir over 90º vinkel. Ved å montere dette i et hjørne vil en da kunne dekke hele rommet. Men større vinkel gir også mindre detaljer på avstand, så av og til bør en ha mindre vinkel for å dekket et begrenset område bedre. Det beste er kameraer med zoom-linse, hvor en kan justere bildevinkelen mellom 30º og 90º.