Velg en side

Oppgradering av gamle systemer

Bilde licence plateSvært mange har gamle analoge overvåkningsssytemer med dårlig bildekvalitet. Den gode nyheten er at vi nå kan oppgradere gamle systemer til opptil 4K  bildekvalitet uten å bytte kablingen og strømforsyningen, som ofte er den dyreste delen av et system. Ved god HD bildekvalitet får en mye mer detaljer i bildet og kan se f.eks. bilskilt selv om kameraet dekker et stort område.

Ved å bytte opptaker kan en også få Internett-tilgang til alle kameraene, slik at en på mobil og PC kan se live videobilder og opptak, samt motta alarmer fra kameraene.

Det er endel ting å tenke på når en gjør dette. Her ser vi litt på de forskjellige detaljene rundt dette.

Utstyr

DVR-opptakeren må bytte til en ny. Denne kan bruke nye HD-kameraer samt gamle analoge kameraer. Kameraene kan være av forskjellige typer. Vi bruker nå HD-TVI, men også AHD, HD-CVI, CVBS og nye IP nettverkskameraer kan brukes.

Skjerm

Vi anbefaler en monitor med 4K eller FULL-HD bildekvalitet. Oppsettet på DVR bør justeres i forhold til maks oppløsning på monitor.

Videokabel

 • Både gamle analoge og nye HD-TVI bruker samme type videokabel (koaksial), så i utgangspunktet kan eksisterende kabel brukes.
 • Våre HD-TVI-systemer fungerer godt med en gammel kabel, og kan ha lange avstander (flere hundre meter).
 • Pluggene på kablene (BNC) er de samme.

Valg av kameraer

Våre mest populære 2 typer kameraer dekker de fleste behov. Disse er utendørs bulletkamera og innendørs dome-kamera. Vi har både fastlinse-kameraer og med justerbare linser. Alle kameraene har infrarødt lys, og et meny-system med svært store muligheter for tilpasninger.

Nye kameraer uten eksisterende kabel kan gjerne være IP nettverkskameraer, da DVR-opptakerne kan ha både analoge og IP-kameraer tilkoblet.

Fremgangsmåte for installasjon

Bytting av utstyr

 1. Koble fra kameraene, monitor og annet utstyr på den eksisterende DVRen.
 2. Sett opp den nye DVRen
  1. Koble på strøm, mus og skjerm, samt evt. nettverk.
  2. Koble på kameraer.
 3. Bytting av kameraer
  1. Sjekk strømtilkobling. Se gjennom avsnittet om strømforsyning og finn beste løsning for dere.
  2. Koble fra kabler på gammelt kamera. Skru det ned.
  3. Fest nytt kamera. Koble på videokabel og strømkabel
  4. Sjekk at du får bilde
  5. Juster kameraet slik at det ser riktig vei, samt zoom og bildevinkel (kameraer med justerbar linse). Dette gjøres enkelt fra DVR-opptakeren.

Strømforsyning

De fleste av våre kameraer bruker 12V DC. Noen kan bruke både 12VDC og 24VAC. De bruker standard 2.1mm DC-type plugg. Her ser vi på hva som må gjøres utfra hvilken type strømforsyning det gamle systemet har.

Gammelt system har 12V DC

I dette tilfellet er det svært enkelt. Gammelt kamera kobles fra, og nytt kamera kobles på.

Gammelt system har 24V AC

Hvis de nye kameraene kan bruke 24VAC også er det enkelt, og bare å koble på.

Hvis det gamle systemet har 24V AC og den nye kameraene er 12V DC bør strømforsyningen helst byttes. Måten dette gjøres på avhenger av hvordan strømforsyningen er gjort på det gamle systemet. Det er i hovedsak to muligheter:

 1. Sentral 24V strømforsyning som gir strøm til alle/mange kameraer. Dette er vanligvis en større enhet som er plassert i nærheten av DVR og gir strøm til alle/mange kameraer samtidig. Det er da brukt kombinerte video og strømkabler.
  1. Erstatt 24V strømforsyning(er) med 12V DC strømforsyning(er). Vi bruker gjerne 5A strømforsyninger med splittekabler slik at hver strømforsyning gir strøm til 4 kameraer.
  2. Alternativt kan en bruke24V-12V omformere for hvert kamera. Disse kobles direkte på 24V-ledningene og har 12V utgangsstrøm med riktig plugg til kamera.
 2. Hvert kamera har en 24V transformator i støpsel
  1. I dette tilfelle byttes transformatoren ut med en 12V transformator.

Gammelt system har 220V

Dette er svært gamle systemer. Da har vanligvis hvert kamera en stikkontakt som står i et støpsel. I så fall kan en ny 12V transformator enkelt settes i støpselet og og kobles til kamera.

Justeringer og fintilpasninger

Juster bildevinkel på kamera

Da en ønsker høyest mulig oppløsning (flest mulig pixler) på det konkrete området en ønsker å se er det viktig å begrense området kameraet dekker. Vi ønsker altså å «eliminere» områder som en ikke trenger å se, for dermed å få en bedre kvalitet på det som er viktig. Dette gjøres ved å justere bildevinkelen på kamera.

Dette oppnås ved å justere bildevinkelen. Våre kameraer med motorisert zoom slik at dette enkelt kan gjøres fra DVR-opptakeren. På eldre kameraer gjøres dette ofte ved å justere linsen på selve kameraet. Detter er litt mer tungvindt, og det bør være to personer som samarbeider.

Vi har lang erfaring med dette, så ring oss gjerne på 21682300 for en uforpliktende rådgiving om beste måten å gjøre dette på.

Se vårt utvalg av DVR-opptakere her:

https://www.netcam.no/produktkategori/opptakere/20-dvr-opptakere/

Våre analoge kameraer:

https://www.netcam.no/produktkategori/kameraer/20-analoge-kameraer/?orderby=date

 

Eller send oss en melding her, så kontakter vi deg:

Kontakt Oss