Velg en side

Populære overvåkningskameraer – opprinnelig kopi

Overvåkningskameraer – en enkel forklaring

Det finnes et stort utvalg av overvåkningskameraer. For å forenkle valget har vi valgt ut noen få gode kameraer som dekker 90% av behovene. Vi har delt de opp i to hovedtyper:

Dome overvåkningskameraer:

Disse ser ut som en kuppel og monteres vanligvis i tak. De er ideelle for vanlige «flate» tak i butikker og kontorer. Dette er estetiske kameraovervåkning som ikke vekker mye oppsikt.

Bullet overvåkningskameraer

Disse er vanntette og brukes utendørs. De kan monteres på vegg eller i tak. De har en solskjerm som beskytter linsen mot regn og direkte sollys. Disse kan være mer synlig og vise klart at “her er det kameraovervåkning”.

I tillegg finnes en del andre typer. se lengre ned.

Kameraovervåkning hovedelementer:

Opptaker (DVR/NVR)

Sentralenhet med harddisk som styrer systemet. Den tar opp og viser live video fra overvåkningskameraene på en skjerm. Styres ofte med mus eller fjernkontroll. Den kan kobles til nett for tilgang fra nettverk/internett. Det er viktig at denne er funksjonell og enkel å bruke.

Overvåkningskameraer

Disse er øynene i systemet, og altså den viktigste komponent.

Monteringsutstyr

Dette er kabler, strømforsyninger, festebraketter og switcher etc. Montering av kameraovervåkning kan være kostbart, så riktig monteringsutstyr forenkler monteringen og reduserer kostnadene.

Andre overvåkningskameraer

Andre kameraer kan være bokskameraer, som bruktes mye før, men som i dag brukes stort sett når en allerede har et montert kamerahus i god stand, og kun ønsker å bytte ute selve overvåkningskameraet. Andre overvåkningskameraer er PTZ motoriserte, 360º panorama, minikameraer, skjulte, termiske, marinebeskyttede etc.

Intelligent kameraovervåkning

Vi kan nå tilby en rekke smarte overvåkningskameraer med «intelligente» funksjoner. Dette kan være deteksjon av linjekryssing, intrusjon, ansikter eller gjensatte ting eller biler. Vi har også bil- og persontelling, områdeaktivitet, bilskiltgjenkjenning osv.

Valg av linser i kameraovervåkning

Valg av linse er svært viktig. Linsen bestemmer hva du dekker med kameraovervåkningen. Vi har både faste og varifokale linser. En varifokal linse kan justeres til behovet, mens en fast dekker et fast vinkelområde. Fast vinkel på 90º i et hjørne er ideelt for et lite kvadratisk rom, men dårlig for et avlangt område, som langs en husvegg eller mellom lange, smale reoler i en butikk.