Velg en side

Denne artikkelen beskriver tilgang til kameraet eller opptakeren i en nettleser.

Vi anbefaler å bruke Internet Explorer (IE) nettleser. For noen nyere modeller kan også Chrome brukes.

Tilkobling i lokalt nettverk (ikke gjennom Internett)

Legg inn IP-adressen i adressefeltet i nettleseren for å få tilgang til enheten. Hvis enheten har adresse 192.168.1.50 legger en inn http://192.168.1.50.

MERK: Enheten må være i samme nettverk (subnett) som PCen. Det vil si at de tre første verdiene i IP-adressen på PC og enheten må være like (f.eks. 192.168.1.100 og 192.168.1.101). Dette gjøres enklest ved at en aktiverer DHCP ved aktivering av kameraet (i SADP). MERK: Dette forutsetter at kameraet er tilkoblet et nettverk med en router). Hvis ikke må en IP-adresse settes manuelt. 

Innlogging og tilgang

Nå kommer du inn i innloggingssiden til enheten. Logg inn med brukernavn (vanligvis “admin”) og passord. Du skal da komme inn til enheten og få tilgang til å se kameraer, opptak og konfigurasjon.

Ved første gangs tilkobling installeres et Active-X-program på PCen. Dette heter Webcomponents, og gjøres automatisk, men en må bekrefte at det skal installeres. Det er viktig at alle nettleserne stenges mens dette installeres. Det tar et par  minutter.

 Nå får du tilgang til enheten i nettleseren. Den vil be om innlogging med brukernavn (vanligvis “admin”) og enhetens passord. Her kan du se video og opptak samt konfigurere og eksportere videoklipp. Dette er en fin video som viser hvordan dette brukes.

Merk imidlertid at de i videoen viser opptaket i appen VLC. Vi anbefaler imidlertid å bruke Hikvisions “Player” app for visning av video. Denne lastes ned på nettsiden til Hikvision (under Tools – Software – Tools – Desktop Tools).  

 

Når dette er gjort vil en få tilgang til enheten, og kunne se kameraer og gjøre endringer i oppsett. Hvis det ikke fungerer første gang så prøv igjen. Merk at det kan være problemer med enkelte PCer og nettlesere som ikke godtar installasjon av plug-in-er. Da må en sjekke sikkerhetsoppsettet i PC og nettleser.

Feil verifiseringskode

Hvis du får en feilmelding om verifiseringskode, må en gå til Konfigurasjon – Lokal, og skrive inn Verifiseringskoden/Encryption Key. Denne finner du under Network – Advanced Settings – Platform Access. Evt. kan du velge å slå av verifiseringskoden. Vi anbefaler imidlertid å bruke den, da det er en ekstra sikkerhet mot hacking av videostrømmen).

 

 

Finner ikke filen

Hvis du ikke finner filen etter å ha lastet ned kan dette skyldes at din bruker på PCen ikke har administrator-rettigheter. Se her hvordan du kan omgå dette problemet:

Personlig support

Hvis du fremdeles ikke får dette til kan vi hjelpe deg. Bestill personlig support her: